Boek

Mijn eerste boek is er! 

Titel: De wereld gedeeld door twee. Direct bestellen? Klik hier.

Hoe is het verhaal ontstaan?

In november/december 2014 heb ik met een goede vriendin een reis gemaakt door Ecuador. Het was op het moment dat ik het werk dat ik deed niet meer leuk vond. Ik verhuurde toen vakantiehuizen op het eiland en was de uitdaging erin verloren.
We stonden in de jungle van Ecuador op een berg bij een indianendorpje toen er een meisje aan kwam lopen. Ze bleef twintig meter van ons, een toeristengroepje met gids, vandaan staan. Ze lachte naar me en ik lachte naar haar. Vervolgens deed ze de liaanschommel voor ons voor. Lees: aan een verstevigde liaan uit de grote boom naast de afgrond bevond zich een houten zitvlak. De slinger die zij hierop maakte moest een waar vlieggevoel hebben gegeven, maar de enorme diepte daaronder weerhield mij – en de meeste groepsgenoten – ervan het ook proberen.
Toen we hiervan terugkeerden op onze verblijfsplaats ben ik begonnen met verhaallijnen uitwerken. Dit meisje, Alessa, kreeg een heel leven toebedeeld. Mijn fantasie nam de vrije loop. Wat had zij mij geïnspireerd. Hier in deze vallei opgegroeid, in een compleet andere wereld dan ik. En we hadden naar elkaar gelachen, toen onze werelden voor even één waren.

Wanneer heb ik eraan gewerkt?

Direct na de reis heb ik mijn baan opgezegd en ben ik fulltime gaan schrijven. Die hele winter had ik er fanatiek aan gewerkt. Einde voorjaar ben ik mijn focus kwijtgeraakt en de zomer vol werk- en feestvreugde zoog de schrijfenergie met flinke kracht uit mij. En toen kwam de afgelopen winter. Ik wilde weer beginnen, maar de drempel bleek zó ontzettend hoog.
Ik ontmoette een andere schrijver op het eiland die met zijn eigen boek bezig was en we hebben elkaar gemotiveerd en geïnspireerd in het proces. De flow keerde terug en op het resultaat ben ik zo trots als een pauw!

Hoe krijg je het boek in handen?

Je kunt het eenvoudig bestellen via Bol.com (ook als ebook verkrijgbaar): klik hier!

Lees hier de mening van de recensenten:

Moderne Hippies
Hebban.nl
Chicklit.nl
Bol.com Lees Magazine
Inzicht (nr. 1 2017 aanklikken)