Cast Ibiza
Ibiza

Cast voor Ibiza, the silent movie.

Ik was weer eens ergens ingerold. Dit keer in de filmwereld. Als casting director voor een Engels productie over de 2000 jarige geschiedenis van Ibiza. Ik kreeg de verantwoordelijkheid over het zoeken en coördineren van de gehele cast. Natuurlijk begonnen met een beetje bluf, maar geëindigd in een stressvolle, geslaagde ervaring.

Ibiza avontuur

Of ik de cast kon regelen voor “Ibiza, the silent movie” van Julien Temple? Tuurlijk! In het kader van de Ibiza mentaliteit sta je open voor alles. Direct nadat we onze samenwerking hadden beklonken, kreeg ik het toch wel eventjes Spaans benauwd. Gaat het mij lukken om al die acteurs en figuranten te vinden? Ik begon vol frisse moed aan mijn zoveelste Ibiza avontuur.

Cast

Toen het grootste deel van de cast werd goedgekeurd door de regisseur begon ik er echt plezier in te krijgen. Op wat afzeggingen na liep het op rolletjes. De eerste draaidagen in november begonnen met de jongste van de cast: baby Naëli. Ze werd dan wel geofferd in de grot, zoet lag ze daar in haar wikkeldoek. De kop was eraf. De andere dagen deed de cast het ook goed.

De tweede casting

De productie kwam deze maand terug. Of ik weer aan boord kwam? Natuurlijk! Ik wist nu wat het inhield. En daar ging ik weer; honderden telefoontjes, e-mails en gesprekken met vreemden op straat zorgden ervoor dat ik de cast bij elkaar kreeg.

Nederlandse acteur

Deze keer deed er ook een Nederlandse acteur mee, Hugo Metsers. Hij speelde Raul Villain en zou worden neergeschoten op cala San Vicente. In de vroege ochtend ontmoette ik hem en zijn vriendin. Hugo komt vaak rond kerst naar Ibiza en dan brengen we wat tijd door samen. Toen de scène daar op het strand werd opgezet, vertelde zijn vriendin over een fotoshoot die zij eens had gedaan en waarbij het pistool achteraf per ongeluk geladen bleek te zijn.

Pistool

Ik stormde hierna op de producer af, die de aanwijzingen van de regisseur aan de moordenaar aan het doorgeven was. Hij wilde duidelijk niet door mij gestoord worden en negeerde mijn vraag of het pistool even gecheckt kon worden. Na een geërgerde blik mijn kant op, gaf ik niet op. Nadat hij mij half aan de kant duwde, greep ik zijn arm. “Please double check if the gun is loaded!” Hij antwoordde schouderophalend dat dat natuurlijk niet het geval was, en richtte zich tot de verantwoordelijke van onze art departement: “Is the gun loaded?” En toen kwam er het bijna niet te geloven antwoord: “Yes.”

Foutje, bedankt!

Ik sloeg mijn handen bij elkaar onder mijn kin als dankgebaar richting de producer en mijn eigen volharding. Veel ervaring hoef je niet te hebben om in welke sector je ook werkzaam bent het volgende te weten: “waar mensen werken, worden foutjes gemaakt.”

Laat een reactie achter

De verplichte velden zijn gemarkeerd*