_MG_4085
Ibiza

Highlights

Ze zeggen dat hoofdhaar om de zeven jaar verandert. Bij mij is dat gebeurd. Minder krullend, veel blonder en een stuk droger is het vandaag de dag. Ik ben er blij mee. Voor iemand die nooit naar de kapper gaat is een natuurlijke verandering mooi meegenomen. Het regent complimenten en men vraagt vaak waar ik mijn highlights heb laten doen. Dat heeft enkel de zon op haar geweten. En laat ditzelfde haar nu in de schijnwerpers staan bij een kapper. Groots afgebeeld, hang ik daar, met mijn Ibiza haar.

Vlammend
Lang haar is leuk maar zoals ik in Nederland ook al eens last had van kaarsjes op de bar, stond ik laatst in een restaurant ook weer eens te dicht bij een kaars. Mijn blonde manen vatten vlam en begonnen te roken. Een oplettende bediende sloeg het direct uit. De geur van verbrand haar is erg intens en blijft lang hangen. Ik had kaal kunnen zijn. Wel interessant om daarna te zien wat voor type haar er dan opnieuw zou groeien. Misschien ineens wel – vlammend – kastanjerood?

Love it or hate it
Nu heb ik ook gemerkt dat mijn haar duidelijk verschillend wordt gewaardeerd. Veel mensen vinden het prachtig en ook onbekenden schieten mij aan om te zeggen: “I love your hair!”
Laatst had ik een rolletje (met tekst) in de bioscoopfilm Elvy´s wereld en de dames van haar en make up waren zeer lovend over mijn haar. Ze hoefden er dan ook vrijwel niets aan te doen. Het maakt me blij dat natuurlijk haar, dat heel weinig gewassen wordt en nooit onder handen wordt genomen door de kapper toch zo gewaardeerd wordt. Helaas heb ik ook shoots gehad waarbij de haarstylist ontzettend nijdig werd van mijn, in zijn ogen, verschrikkelijke haardos. Hij of zij had dan zijdezachte, perfecte krullen voor ogen. Dat betekende werk aan de winkel.

Ibiza haar
De hoeveelheid kalk in het douchewater en de invloed van zout en zon in de zomer laten de haren dusdanig uitdrogen zodat er geen haarmasker tegenop gewassen is. Er zit gewoon niets anders op dan de beachlookvolledig uit te leven. Je kunt er zelfs een mooi label opplakken zoals Hippie chicof Bohemian style, zodat de dorre boel een beetje sjeu krijgt. Ibiza past dus niet alleen bij mij omdat ik houd van de vrije levensstijl, de bijzondere mensen die er wonen en de rustgevende natuur, maar ook past mijn haar goed in het plaatje hier.

Beroemd
En inmiddels ben ik ook zo groot als de pui afgebeeld op een kapperszaak in Ibiza stad (Raffaele Rocco). Mijn manen als een ster om mijn hoofd, dé openlijke aanprijzing van onverzorgd Ibiza haar, ik vind het een giller. En natuurlijk ook heel erg cool, om een heel klein beetje beroemd haar te hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

De verplichte velden zijn gemarkeerd*