Ibiza tips

Mijn Ibiza tips:

Raco Ibiza: een echt Ibiza hotelletje. Op zondag kan iedereen er relaxen op het gras, een duik nemen in het zwembad, dansen op de beats van goede dj’s, heerlijk eten en drinken.
Slogan op de website: Home is where our freedom is.

Cova Santa: tja, zomer betekent feesten! En als je dan toch gaat, denk aan het feest Woomoon op zondag. Het begint om 18:00 uur. De locatie en decoratie zijn top! De muziek is echt heerlijk, dansen gegarandeerd. Tot middernacht kan er buiten gedanst worden. Daarna verplaatst het feest zich naar binnen om tot in de vroege uurtjes door te gaan, in een ietwat andere sfeer.

Caos: Lunch of avondeten hier is een absolute aanrader. Gezellig tentje, slow organic food, vriendelijke bediening. Ik kan daar uren zitten (en doe dat vaak ook).

Antartica Heladeria: Voor het lekkerste ijs van het eiland! Elke dag vers en met liefde gemaakt. Je vind hen aan de boulevard van Santa Eularia.

Hiking Ibiza: Ibiza te voet ontdekken. Mooie wandelingen met (Nederlandstalige) gids. Je leert altijd weer iets nieuws over het eiland en komt op plekken waar je anders niet zou komen. Even lekker weg in de natuur.

Es Ibiza: voor alle activiteiten, excursies kun je Esther berichten. Om met familie of vrienden kennis te maken met het ‘andere’ Ibiza.

Cala Llenya markt: elke zondag een vlooienmarkt met live muziek, eten, drinken en gezelligheid. Daar waar de bekende hippiemarkten meer gericht zijn op consumeren en toeristenprijzen draait het hier om van alles en nog wat voor hele schappelijke prijzen.

Can Suldat: Magische plek, waar je je direct thuis zult voelen. Meest sfeervolle plek van Ibiza (ook in de winter!). Het eten is van erg goede kwaliteit voor een meer dan redelijke prijs. Livemuziek. Huisgemaakte limoncello. Wat wil je nog meer?

Sluiz: Door een bezoek te brengen aan Sluiz omring je jezelf met magische, speciale en kleurrijke objecten. Je duikt in een wereld van vrijheid, plezier en funky flows. Je vindt er altijd iets moois en origineels. Ook worden er gezellige evenementen georganiseerd. Ik ben fan.

La Bella VerdeOnce Upon a Boat: Een uitstapje naar Formentera blijft een aanrader. Mensen vragen mij vaak of ze weten waar ze dan een boot zouden moeten huren. Mijn antwoord luidt: bij La Bella Verde of Once Upon a Boat! Van de eerstgenoemde is Maarten (NL) de drijvende kracht achter de groene vloot: prachtige catamarans én geen belasting voor het milieu, want de boten zijn voorzien van zonnepanelen. Een dagje varen met hen is een echte Ibiza ervaring!
Once Upon a Boat is een tocht op klassieke beauty. Hugo en Marlot (spreekt ook Nederlands) zijn de mooie mensen achter dit concept. Hun basis: liefde voor de zee, Ibiza en vrijheid. Op hun klassieke zeiljacht zul je een prachtige dag ervaren en op een bijzondere manier kennismaken met Ibiza en Formentera.