lifestyle
Ibiza, Lifestyle

Lifestyle: een zeiksnor zonder suiker

Diëten en moeilijke eters, als je het mij vraagt gewoon heel irritant om je mee in te laten. Nu sta ik zelf op een punt in mijn leven dat ik de rekening gepresenteerd heb gekregen voor alles wat ik ooit gedaan heb. Op het gebied van belastende stoffen en mijn organen dan. Vooral de lever en de darmen, behorende tot mijn tempel. Mijn wonderlijke lichaam waar ik niet altijd lief voor ben geweest. Noem het onwetend. Noem het rebels. Maar nu is het tijd voor verandering. Ik waardeer mijn lichaam meer dan ooit. Ik ga het ontlasten. Ik doe aan een dieet. Nee, het is niet eens een dieet, maar een lifestyle!

Goeroe Gaby

Op de markt van San Juan ontmoette ik Gaby. We praatten wat en ik kwam erachter dat zij in haar praktijk op Ibiza met bioresonantie werkt. Vraag me niet hoe het precies werkt, dat kun je haar beter vragen, maar in een notendop: het werkt met trillingen om de natuurlijke balans in je lichaam te herstellen. Ik maakte een afspraak om mijn lichaam eens even helemaal door te lichten. Eerst voelde ik weerstand, want ja, wil je dat allemaal wel weten? De bekende weerstand tegen eventuele veranderingen. En nu, sinds mijn eerste meting, bijna vier weken geleden, is zij mijn goeroe Gaby. Ze helpt met een gezond voedingspatroon, ontgiften, en eigenlijk het hele lichaam in balans te brengen.

Het candida monster

Er schijnt dus bij iedereen van nature candida (schimmel) voor te komen in de darmen. Maar dit organisme kan door een bepaalde levensstijl uitgroeien tot een soort monster. Met allerlei ontregelende gevolgen. Het candida monster teert vooral op suiker. En laat ik nu net een ontiegelijke zoetekauw zijn! Hè, verdorie. Het is nooit leuk om met je neus op de feiten gedrukt te worden, terwijl het tegelijkertijd hét startpunt is voor verbetering.

Lifestyle zonder suiker

De grootste boosdoener is dus suiker. Al vaak iets over gelezen of over gehoord, maar op de een of andere manier wilde ik dat niet horen. Zoiets dat het ene oor in en het andere oor uit ging. En als er iemand aan tafel geen suiker (of gluten, of weet ik veel wat) mag of geen alcohol drinkt, dan drukt dat soms voor even de stemming. Er wordt moeilijk gedaan in restaurants en de zin ‘dat mag ik niet’ klinkt gewoon niet fijn. Ook een omstander van zo iemand kan hierdoor het gevoel krijgen dat hij of zij zelf iets verkeerds doet. Of de gedachte hebben ‘het zou voor mij ook beter zijn’ en dit wordt dan het liefste zo snel mogelijk weggedrukt door een derde glas cava te bestellen. Ik was iemand die alles at en geen borrel oversloeg. Maar nu behoor ik dus tot die ‘zeiksnorren’. Ik sla suiker en alcohol af. Zo iemand die etiketten uitpluist, het liefste alles zelf thuis bereid en gewoon een beetje irritant is.

Bakmiddag

Als je in zo’n situatie belandt, dan is het fijn om bondgenoten te hebben. Daarom stuur ik iedereen die geïnteresseerd is naar Gaby en als ze mee willen gaan doen aan deze lifestyle, dan kunnen we elkaar helpen. Zo hebben een vriendin (inmiddels een bondgenoot) en ik gisteren een bak middag gehouden. Onder het mom: weg met het candida monster, wij bakken gezond! Geen wit brood, maar ons eigen kokosbrood! Zonder suiker en met allerlei dure dingen van de natuurwinkel. Oké, er waren kletskoppen in de fik gevlogen, we braken bijna onze tanden op mijn sesamkoekjes, haar brood was nog zouter dan een slok zeewater en na het proeven van de proteïne wafels wisten we niet of we het nu lekker vonden of niet. Maar, zoals bij elke lifestyle die je jezelf aanmeet: alle begin is nieuw en al doende leert men!


 

Laat een reactie achter

De verplichte velden zijn gemarkeerd*