wereldkaarten-539
Ibiza

Wat het eilandleven met mijn reislust doet

Ik ben werkelijk het eiland niet af te krijgen. Toen ik nog in Nederland woonde, had ik jaarlijks minimaal twee grotere reizen gepland om mijn injectie zon en avontuur toegediend te krijgen. Wat kon ik daar naartoe leven zeg! Met de verhuizing naar Ibiza is ook heel duidelijk deze nood afgenomen. Kleine tripjes maak ik nog wel geregeld, maar dan ben ik het liefste snel weer thuis. Is het de leeftijd? Is het omdat ik al in het paradijs woon?

Ecuador

Ik herinner mij mijn enige grote reis sinds ik op het eiland woon. Zo´n 4 jaar geleden ben ik met een vriendin naar Ecuador gegaan. Wij hadden namelijk de afspraak staan om samen een reis te maken. Nadat ik was neergestreken op het eiland wilde ik eigenlijk helemaal niet weg. Toch heb ik woord gehouden en mocht zij kiezen waar we heen zouden gaan. Ze zei direct: Ecuador! Ik vond het prima. Niet wetende dat ik daarna een boek zou gaan schrijven en dat een van de hoofdpersonen in Ecuador woonde. Een avontuur waar ik een avontuur aan overgehouden heb. Zou het daarom toch weer tijd zijn voor een grote reis? Misschien zal ik moeten zoeken naar een aanleiding, een reden, of het simpelweg weer overlaten aan iemand in mijn directe omgeving.

Pirates of the Carribean

En ja hoor, het dromen is inmiddels weer lichtelijk aangewakkerd. Ik zie mij al zitten op St. Barth, turend over het witte strand op zoek naar mijn vriend. Als mijn ogen hem hebben gevonden en scherpstellen zie ik dat hij druk in gesprek is met een oudere man. Hij is op onderzoek uit. Hij combineert zijn werk met plezier. Want hoe geweldig zou het zijn als La Bella Verde ook daar voet aan wal zou kunnen zetten? De Ibiza piraten zouden dan pirates of the Carribean worden. Ik drink het laatste restje uit mijn kokosnoot en zak onderuit op mijn ligbed. Al snel bevind ik mij in piratenverhalen en schieten allerlei ideeën voor een nieuw boek door mijn hoofd.

Huisje boompje beestje

Niet veel later ontwaak ik uit mijn reisdroom. Ik voer mijn kippen en maak een lange wandeling met mijn hond. Ik pak mijn tas in en ga naar het strand om te (beach) tennissen. Als ik hiervan moe maar voldaan terugkeer en een thee drink in mijn tuin, word ik overvallen door blijdschap en dankbaarheid voor waar ik woon. En de conclusie is: ik ben waar ik wil zijn. Als het reizen zich aandient pak ik mijn koffer, wetende dat ik terugkeer naar de beste plek op aarde. Waar mijn reislust van vroeger heeft plaatsgemaakt voor het ´huisje boompje beestje´ gevoel. Waar mijn reislust alleen nog te bespeuren is in de wereldkaarten aan de muur en in mijn oude ik in Afrika, op een foto op plexiglas.

1 Reactie

  1. Bob van Oorschot

    Ik ben het helemaal met jou eens, wij vinden ook dat we zo nu en dan een ander behangetje moeten zien. Vorig jaar Uganda gorilla,s track en chimpansees prachtig maar blij weer thuis op Ibiza te zijn. Diverse malen even Nederland aan gedaan brrrrr. Blij weer op Ibiza te zijn. November begin december gaan we naar Thailand ik weet nu al dat ik blij zal zijn om weer thuis te komen op Ibiza. Dus als geen ander begrijp ik het . Afgestompt , oud, eilander, wie zal het zeggen maar hier voel ik mij gelukkig chao

Laat een reactie achter

De verplichte velden zijn gemarkeerd*